Chris Veltkamp Omloop van de IJsseldelta
Omloop van de IJsseldelta

Omloop van de IJsseldelta

De mooiste man van Nederland verwelkomt de dames op ’t podium

Chris Veltkamp, de mooiste man van Nederland, verwelkomt zaterdag 20 mei vanaf 11.30 uur de deelnemende vrouwen aan de dertiende Salverda Omloop van de IJsseldelta op het podium op het Grote Kerkplein in het stadshart van Zwolle. ’s Middags wacht Chris op de finishende dames op het dan voor de Isala-klinieken gereed staande erepodium.
Chris Veltkamp (26) is geboren in Nijmegen, opgegroeid in het Gelderse Elst en momenteel woonachtig in Bemmel, tussen Arnhem en Nijmegen. Chris verdient de kost als schadebehandelaar bij Guijt Assuradeuren in het aan de Waal gelegen Gendt bij Nijmegen.

In juni 2016 is Chris verkozen tot Mister International Netherlands. Met die titel op zak mag hij zich de knapste man van ons land noemen. Als gevolg daarvan mocht hij in het najaar van 2016  deelnemen aan de Mister Internationalfinale in Bangkok, waar hij als vierde van de 36 deelnemers eindigde. ”Het uitstapje naar Azië was heel vermoeiend. Ik was daar gedurende acht dagen zo’n 18 uur per dag bezig met de competitie. Het gaat niet alleen om ’knap’ zijn, maar ook om hoe je met de andere deelnemers, de staf en de media omgaat, hoe je gekleed bent, hoe je met je spullen omgaat, je interviews en fotoshoots… Kortom, op alles wordt gelet.”

Chris vertelt dat hij een liefhebber is van bewegen. Hij loopt regelmatig eerst hard voordat hij op de fiets naar z’n werk gaat. Daarnaast doet hij aan diverse sporten, zoals voetbal, fitness en vechtsporten. Van kinds af aan zegt hij het fijn te vinden om te fietsen. ”Ik vind het geweldig om een paar uurtjes te fietsen, muziekje op en dan ook nog van de natuur genieten.”
Wielrennen vindt Chris ”een bijzondere sport”. Vooral de Tour de France. ”Ik blijf me verbazen over de inzet van de renners. Het is niet domweg fietsen. De hele strategie van de teams, het aanvallen en verdedigen, de rolverdelingen. Prachtig!”

Enkele details van Chris: geboortedatum: 6 juni 1990 in Nijmegen; confectiemaat: 52; lengte: 189 cm; borst: 104; taille: 90; heup: 95; schoenmaat: 44,5.

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Instagram