Kirsten Wild wint Salverda Omloop van de IJsseldelta 2015
Omloop van de IJsseldelta

Omloop van de IJsseldelta

Heel sterk bezette Salverda Omloop van de IJsseldelta

De zaterdag 16 april te houden Salverda Omloop van de IJsseldelta, een wielerklassieker voor professionele vrouwen, is heel sterk bezet. De start van het internationale evenement is om 12.00 uur op het Grote Kerkplein en de finish om ongeveer half vier op de Ceintuurbaan in Zwolle, ter hoogte van ziekenhuis Isala. De wedstrijd telt mee voor de Topcompetitie.

Het ongeveer 180 vrouwen tellende peloton rijdt een wedstrijd over 134 kilometer. De organiserende Stichting Sport Evenementen (SSE) heeft afgelopen jaren enkele keren met succes ’gesleuteld’ aan het parcours want meerdere dames noemden het vorig jaar ’het mooiste parcours van Nederland’. Vooral de afwisseling van brede en soms (heel) smalle slingerende wegen in het altijd winderige polderlandschap werd geroemd door de dames. Ook de datumwijziging, van mei/juni naar medio april, is een schot in de roos.

Topteams
Topteams als Rabobank-Liv (met o.a. Anna van der Breggen) en Hitec Products (met o.a. Kirsten Wild) nemen het tegen elkaar op, maar ook tegen de nationale vrouwenselecties van Rusland en de Verenigde Staten. Daarnaast heeft de SSE een aantal commerciële topteams gecontracteerd, zoals de Belgische teams Lotto Soudal (met o.a. Willeke Knol), Topsport Vlaanderen en Lensworld Zannata. Uit Italië komt het internationale UCI-team van Top Girls Fassa Bortolo, uit Duitsland komt Canyon//SRAM Racing en uit Engeland het zéér getalenteerde team Wiggle High5 (met o.a. Amy Pieters, vorige week woensdag voor de derde keer op rij winnaar van de klassieker Dwars door Vlaanderen). Nooit eerder kende de omloop door de mooie IJsseldelta zo’n prominent deelnemersveld.

Doorkomsttijden
De start is om 12.00 uur op het Grote Kerkplein in Zwolle. Via de Boxemtunnel en de N331 wordt Hasselt bereikt, de dames gaan dan via de Zwolsedijk en Hasselterdijk terug richting Zwolle om vervolgens via de Ruimzichtweg en Wolfshagenweg Hasselt (12.40 uur) te passeren en over de brug over het Zwartewater koers te zetten richting Zwartewatersklooster (12.57 uur). Om ongeveer 13.05 uur volgt opnieuw de passage van Hasselt, waarna de dames via Cellemuiden (13.07 uur) naar Genemuiden (13.15 uur) gaan. Daarna wordt via IJsselmuiden (13.38 uur), Frieseweg, Nesweg en het Kampereiland (13.40 uur) teruggereden naar de hoofdrijbaan van de Frieseweg om vervolgens via de Rechterveldweg en de Kattewaardweg opnieuw via de Frieseweg naar Kampen te gaan (14.20 uur). Via de Quarles van Uffordweg wordt Wilsum (14.30 uur) bereikt en via de parallelweg van de Zwolseweg de Molenbrug (14.38 uur) genomen. Over de Slaper en de Nieuwendijk gaan de dames via de Hogeweg naar de Wittensteinsallee om daarna de Kamperstraatweg (14.53 uur) over te steken en via De Belten naar de Zalkerdijk te gaan en Zalk (15.08 uur) te passeren. Via de Zuiderzeestraatweg wordt de IJsselbrug (15.18 uur) bereikt om vervolgens via de IJsselallee en Oldeneelallee naar de finish (15.33 uur) bij de Isala Klinieken te gaan.

Kirsten Wild wint Salverda Omloop van de IJsseldelta 2015

Kirsten Wild won ’de Omloop’ voor vorig jaar. De rappe Zwolse wil zaterdag 16 april graag op herhaling maar krijgt dan grotere tegenstand. Foto: Bert Treep

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Instagram