Het jonge aanstormende talent Lorena Wiebes is zaterdag favoriet nummer 1 in Zwolle. Foto: Sportfoto.nl
Omloop van de IJsseldelta

Omloop van de IJsseldelta

Lorena Wiebes zaterdag favoriet in Zwolle

ZWOLLE – De Salverda Omloop van de IJsseldelta is zaterdag 8 juni de slotwedstrijd van de Nederlandse Loterij Topcompetitie voor vrouwen. Lorena Wiebes start met rugnummer 1 en geldt zeker als favoriete voor de zege.
Vraag is natuurlijk of de concurrentie van plan is met Wiebes naar de meet te rijden op de Ceintuurbaan in Zwolle. De concurrentie komt niet alleen van UCI-teams al Biehler Pro Cycling,  Canyon-Sram (Alice Barnes), HealthMate, Hitec (Lucy Garner en Lonneke Uneken), maar ook van de nationale ploeg van Australië (Amy Cure, Annette Edmondson) en een Mixed Team van UCI-rensters met Evy Kuijpers, Anouska Koster, Danique Braam en Pernille Mathiesen. Ook de namen van Monique van de Ree en Eva Buurman prijken op de voorlopige startlijst.
Verder zijn natuurlijk de beste Nederlandse clubteams present met Team Drenthe, Jan van Arckel, De Kempen, Loving Potatoes-DJR, Mexx-Watersley, Merida-Adelaar, NWVG-Uplus, Team Noord-Holland, Restore, SwaboLadies en Westland Wil Vooruit. De ploegen van Rogelli-Gyproc-APB,  Remax, Mike Greer Homes CT, en Mat Atom maken de deelnemerslijst compleet.
De start is zaterdag om 12 uur voorzien op het Grote Kerkplein in Zwolle, de finish om 15.30 uur op de Ceintuurbaan (thv Isala Klinieken) in Zwolle.

Het jonge aanstormende talent Lorena Wiebes is zaterdag favoriet nummer 1 in Zwolle. Foto: Sportfoto.nl

Parcours
De dames krijgen zaterdag een parcours met een lengte van 133 kilometers voorgeschoteld door bijna de gehele IJsseldelta. Na de start in de Zwolse binnenstad wordt koers gezet richting Hasselt via de Hasselterweg. Na de Boxemtunnel gaat het peloton rechtsaf via de Euroweg naar de Randweg om vervolgens via de dijk langs het Zwartewater en de Ruimzichtweg opnieuw koers te zetten naar Hasselt (12.30 uur). Via de brug over het Zwartewater gaan de dames over de parallelweg naar de Stadsweg om daarna koers te zetten naar het pittoreske plaatsje Zwartewatersklooster. Via De Velde wordt Hasselt weer aangedaan en daarna rijden de dames over Cellemuiden naar Genemuiden (plm. 13.10 uur). Na het industrieterrein in Genemuiden gaan de dames naar de Randweg om via de Zwolsesteeg de polder te ’nemen’.

Om ongeveer 13.35 uur wordt het einde van IJsselmuiden bereikt en zet het peloton via de Frieseweg koers naar het Kampereiland. De wedstrijd wordt daarna vervolgd over de Rechterveldweg en de Katwaardweg naar de Frieseweg. Kampen wordt om plm. 14.20 uur gepasseerd en daarna zetten de dames koers naar Wilsum (14.30 uur) om vervolgens via Zalk (15.08 uur) naar Zwolle (15.15 uur) te gaan. Via de IJsselallee en de Oldeneelallee wordt de finish op de Ceintuurbaan, ter hoogte van ziekenhuis Isala, om plm. 15.30 uur bereikt. Elders op deze website meer info over de Salverda Omloop van de IJsseldelta.

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Instagram