Omloop van de IJsseldelta

Omloop van de IJsseldelta

Lucinda Brand naar Salverda Omloop

Lucinda Brand naar de Overijsselse IJsseldelta. Foto: Sportfoto.nl

Lucinda Brand, de 27-jarige internationale Rotterdamse topper van het team Sunweb, is toegevoegd aan de toch wel imposante deelnemerslijst van de zaterdag 20 mei te houden internationale Salverda Omloop van de IJsseldelta met start en finish in Zwolle. Lucinda Brand, die in 2013 en 2015 Nederlands kampioen op de weg werd won dit seizoen de Omloop Het Nieuwsblad, de ouverture van het wielerseizoen in België.

Vaak solo
De organisatie van de Salverda Omloop is blij met de komst van de Zuid-Hollandse naar Overijssel. ”Lucinda Brand zorgt vaak voor spektakel. Ze is sinds 2009 professional, schuwt het zware werk niet en is een taaie. Als het een harde koers wordt dient er serieus rekening te worden gehouden met Lucinda Brand,” zegt voorzitter Jan van Ommen van de organiserende Stichting Sport Evenementen. ”In de finale zorgt ze vaak voor spektakel. Als Lucinda wint komt ze meestal solo binnen. Oók in de zware Omloop Het Nieuwsblad met zes kasseistroken en negen beklimmingen was dat het geval. Vijf kilometer voor de eindstreep sprong Lucinda toen weg uit de heel sterk bezette internationale kopgroep.”

Sterk team
Lucinda Brand komt zaterdag met een sterk team (een gecombineerd team van Sunweb en De Jonge Renner) naar de Overijsselse hoofdstad. Naast Brand heeft ze als ploegmakkers Floortje Mackaij (vorig jaar derde in de Salverda Omloop), Julia Soek, de Britse Molly Weaver, Ingrid Stolwijk en de pas 19-jarige Zwolse Maaike Brandwagt.

De presentatie van de ploegen is zaterdag om 11.30 uur op het Grote Kerkplein in Zwolle en de finish wordt om ongeveer 15.15 uur verwacht op de Zwolse Ceintuurbaan, ter hoogte van de Isala klinieken.

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Instagram