Omloop IJsseldelta 2019
Omloop van de IJsseldelta

Omloop van de IJsseldelta

Omloop van de IJsseldelta verplaatst naar 2021

De organisatie van de Omloop van de IJsseldelta heeft besloten hun wedstrijd voor 2020 te schrappen. De wielerkoers voor vrouwen stond op de internationale kalender voor 6 juni.

Organisator Jan van Ommen mag op dit moment volgens de richtlijnen nog een koers organiseren, maar heeft besloten niet langer te wachten met een besluit. Inmiddels heeft hij de gemeente en de politie ingelicht over de afmelding. ,,De situatie is momenteel te onzeker om de voorbereidingen door te laten gaan. Bovendien heb ik weinig zin om nu sponsors lastig te vallen over een bijdrage op het moment dat de tijden economisch ook onzeker zijn. 

Omloop IJsseldelta 2019

Een aantal kosten hebben we al wel gemaakt, maar door de omloop vroeg af te blazen kunnen we voorkomen dat we meer geld uitgeven.’’
Een alternatieve datum – later dit jaar – ziet Van Ommen niet zitten. ,,Als er weer gekoerst kan worden, is het dringen voor de beschikbare plaatsen op de kalender. De UCI heeft al laten weten dat in dat geval de wereldbekerwedstrijden voorrang krijgen. Het lijkt mij onbegonnen werk. Wij richten ons vizier daarom op zaterdag 5 juni 2021, die datum hebben wij in aanvraag voor komend jaar.”

Topcompetitie

De Omloop van de IJsseldelta was voorzien als wedstrijd van de Nederlandse Loterij Topcompetitie voor vrouwen. In deze reeks werden tot al vijf van de zeven wedstrijden geschrapt. De ‘Zwolse’ koers werd al gewonnen door Kirsten Wild en Anna van der Breggen.