Lorena Wiebes wint Omloop 2018
Omloop van de IJsseldelta

Omloop van de IJsseldelta

Wiebes wint Salverda Omloop van de IJsseldelta

Lorena Wiebes heeft de Salverda Omloop van de IJsseldelta gewonnen. De renster van Parkhotel Valkenburg won de sprint van een groep van 32 rensters. Sarah Roy van Mitchelton-Scott reed naar een tweede plek, Annelies Dom van Lotto-Soudal werd derde.

Foto: Anton Vos

De renster van Parkhotel zat met vijf rensters uit haar team mee in de eerste groep, die vooruit bleef nadat een deel van het peloton op achterstand kwam door twee valpartijen. Onder de slachtoffers was onder andere Kirsten Wild, die de sprint dus van de verkeerde kan van de finishlijn bekeek. “Jammer dat ik inderdaad niet kon mee sprinten voor een derde zege, dit was natuurlijk niet waar ik hier voor gestart was” aldus de Zwolse, die mee deed in een speciaal regioteam Noord. “Ik moest nog van fiets wisselen en uiteindelijk kregen we het gat niet meer gedicht.”

Wiebes raakt zelfs op achterstand na de eerste val in de buurt van Hasselt, maar wist terug te komen in de eerste groep. Ondanks dat ze wist een goede kans te maken in de sprint en steun had van vier ploeggenotes, wilde ze het niet perse op een sprint aan laten komen in de straten van Zwolle. Net als haar ploeggenoten Esther van Veen en Ilona Hoeksema probeerde ze in de slotfase een aantal keren met een groep weg te komen. Maar  toen het toch op een massasprint uitdraaide, was Wiebes op de afspraak. Ze bezorgde haar team Parkhotel Valkenburg de tweede zege op rij in de Salverda Omloop van de IJsseldelta, vorig jaar immers won Nina Buysman namens de ploeg van Raymond Rol.

En dus stond Wiebes na afloop tevreden op het podium in Zwolle.  “Mooi dat ik het hier opnieuw af kan maken, nadat ik de Dorpenomloop in Aalburg al won. De ploeg had er veel vertrouwen in en dan is het mooi dat je dat vertrouwen kunt belonen. Natalie van Gogh heeft me de laatste kilometer prachtig van voren gehouden en zo kon ik het afmaken. Ik had hier graag eens tegen Kirsten Wild gesprint, maar die was er helaas niet meer bij. Dan moet het er later nog maar eens van komen.” Wiebes verstevigde de leiding in het topcompetitieklassement. “Het is zeker een doel om die reeks te winnen, maar ik vind het ook geweldig om de afzonderlijke wedstrijden uit de reeks te winnen.”

Sarah Roy kon goed leven met haar tweede plaats. “Ik heb van een mooie koers genoten onderweg en alles gegeven in de ultieme sprint. Lorena was echter sterker.” Annelies Dom stapte eveneens met een brede glimlach op het podium. “Het is even geleden dat ik nog eens voor een topklassering kon sprinten, maar ik was er nog bij en kreeg de ruimte. Mooi om nog eens een podiumplek mee te pikken in een internationale wedstrijd.”

Wiebes kwam terug op het eindpodium als leidster in de KNWU Topcompetitie, Evy Kuijpers is in die reeks nog altijd de beste clubrenster.

Ilse Miltenburg won de prijs van de strijdlust.

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Instagram