2013: Miss Yvonne huldigt de eerste drie

miss 2013Wielermiss van de negende Omloop van de IJsseldelta is de in 1992 in Zwolle geboren Yvonne. Tot haar achttiende heeft ze in Dalfsen gewoond. Ook in 2012 werd ze benaderd, maar toen moest ze verstek laten gaan vanwege het NK voor studenten.

Yvonne is na het VWO naar Engeland gegaan als au pair. Dit was altijd al een grote droom en ze heeft veel geleerd en gedaan in deze tijd. Na een jaar in Engeland gewoond te hebben, is ze als kersverse studente verhuisd naar Maastricht. Hier heeft ze een jaar lang een studie gevolgd aan de universiteit, wat haar niet goed beviel. Nu is ze helemaal op haar plek in Nijmegen bij de studie Pedagogiek aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Hier zet ze zich in bij de opleidingscommissie en doet ze mee aan de ontwikkeling van beter onderwijs. Een optimale opvoeding en een mooie toekomst voor alle kinderen is wat haar drijft om hierin tot het uiterste te gaan.

Yvonne houdt van sport. Fitness, kickfit en spinning in de winter en wielrennen in de zomer zijn de dingen die ze het liefst doet. Natuurlijk wordt er ook tijd vrijgemaakt voor haar vriend Bram en om gezellige dingen te doen met vrienden en klasgenoten en huisgenoten.
Geld geeft ze het liefst uit aan leuke reizen of stedentripjes. Engeland heeft de grootste voorkeur, maar ze zoekt ook graag de zon op in Frankrijk of Italië. Ook een weekendje naar onze buurlanden wordt erg gewaardeerd. Yvonne houdt van uitdagingen en avontuur en wil het liefst zoveel mogelijk zien en doen.

Toch vind Yvonne het ook heerlijk om lekker een avondje films te kijken of een goede serie (meestal eentje die door haar vriend wordt aangeraden) te volgen. ‘The Big Bang Theory’ en ‘How i met your mother’ zijn op dit moment de grote favorieten. Wat muziek betreft luistert ze het liefst naar Mumford & Sons, Passenger en The National.

Yvonne krijgt veel van de wielersport mee vanuit huis. Haar vader en moeder wielrennen actief en wielerwedstrijden worden vaak gekeken. Zelf heeft ze vooral interesse in het beoefenen van de sport, maar om de uitslagen van grote wedstrijden kan ze niet heen. De Tour de France wordt wel op de voet gevolgd en ze is ook al meer dan eens aanwezig geweest bij etappes van de Tour. Haar grootste prestatie vindt ze toch wel het beklimmen van de Alpe d’Huez.