Wielermister bij de Omloop van de IJsseldelta is de 32-jarige Dennis de Kruif. Dennis is opgegroeid in het Zuid-Hollandse Hellevoetsluis en is na een aantal jaren in Rotterdam te hebben gewoond in het mooie stadje Brielle beland.

Na zijn PABO-opleiding is Dennis begonnen met het lesgeven aan groep 6, 7, en 8 op een Montessorischool in Rotterdam. Hier is hij naast meester ook locatieleider. Dennis heeft een managementopleiding gedaan en hoopt in de komende jaren een baan als (adjunct)directeur te bemachtigen.

In zijn vrije tijd is Dennis een Crossfit-trainer en -atleet. Hij werkt dagelijks aan zijn fysieke gesteldheid die bij Crossfit vooral gericht is op drie onderdelen: gymnastics, olympisch gewichtheffen en conditietraining. Hij vindt het belangrijk dat mensen zuinig zijn op hun lichaam en hun lichaam goed onderhouden, ongeacht hun leeftijd. Goed en veilig bewegen en een gezonde levensstijl zijn daarom woorden die goed bij Dennis passen en daarom altijd terugkomen in zijn trainingen.

Het is de eerste keer dat er een ’rondemister’ bij de Omloop is. Het ludieke initiatief van Paulien Koster (NWV Groningen) om eens een man op het podium te zetten kon Dennis wel waarderen. Vandaar dat hij ook niet twijfelde toen zijn vriendin hem opgaf bij de radio-uitzending van 3FM. Dennis houdt erg van spontaniteit en wilde dat graag beantwoorden, vandaar dat hij zaterdag 16 april met veel genoegen naar Zwolle komt om het evenement een extra tintje te geven.

Luister hier naar de zoektocht naar een Mister bij 3FM